Header Natuurlijke Dierenwinkel.nl (400 x 150 px) (1)

Tips voor het uitlaten van je hond tijdens de zomer: Zorg voor zijn welzijn onder hoge temperaturen

Kortere wandelingen op specifieke tijden

Pas de duur van de wandelingen aan de hitte aan. Maak de wandelingen korter maar frequenter gedurende de dag. Vermijd de hete middaguren en kies voor vroege ochtend- en late avondwandelingen wanneer de temperaturen lager zijn.

Pas de 10-secondenregel toe voordat je gaat wandelen

Controleer de temperatuur van de grond voordat je gaat wandelen. Raak de grond gedurende 10 seconden aan met je hand. Als het oppervlak te heet is om vast te houden, is het te warm voor de hondenpootjes. Vermijd wandelingen in deze omstandigheden om ongemak en verwondingen te voorkomen.

Neem altijd vers water mee

Zorg ervoor dat je altijd vers water meeneemt tijdens de wandelingen. Hydratatie is essentieel voor je hond, vooral tijdens warm weer. Zorg ook voor schaduwrijke plekken waar je hond kan rusten en beschutting kan vinden tegen de zon.

Bescherming tegen parasieten

Let op uitwendige parasieten zoals processierupsen, muggen, vlooien en teken. Zorg voor goede preventie en ontworming, maak je hond schoon na elke wandeling en raadpleeg de dierenarts bij symptomen of gedragsveranderingen.

Zorg voor een geschikte voeding

Geef je hond een evenwichtige voeding die hem de nodige energie geeft tijdens de zomermaanden. Kies natuurlijke recepten die zijn aangepast aan zijn behoeften en zorg voor een gezonde levensstijl.

Met deze tips kun je ervoor zorgen dat het uitlaten van je hond tijdens de zomer veilig en plezierig is. Let op zijn welzijn en geniet samen van het mooie weer!