Header Natuurlijke Dierenwinkel.nl (400 x 150 px) (1)

Help! Mijn hond/ kat heeft een allergie!

Alles wat je moet weten over voedselallergieën bij huisdieren

Voedselallergieën bij honden en katten kunnen lastig zijn. Maar wat betekent het eigenlijk als je huisdier een voedselallergie heeft? En wat kun je eraan doen om dit zo snel mogelijk op te lossen? We leggen het je graag uit!

Allergieën uitgelegd

Allergieën zijn reacties van het immuunsysteem van je huisdier. Normaal gesproken beschermt dit systeem je huisdier tegen ziektekiemen die ziektes kunnen veroorzaken. Maar bij een allergie reageert het immuunsysteem te sterk op bepaalde stoffen die het als gevaarlijk ziet.

Hoe herken je een voedselallergie bij je huisdier?

Deze overreactie kan leiden tot klachten zoals huiduitslag, zwellingen, jeuk, veel niezen en problemen met de spijsvertering. Voedselallergieën bij honden en katten ontstaan wanneer ze niet tegen bepaalde ingrediënten in hun voeding kunnen.

Wat gebeurt er bij een voedselallergie?

Als een huisdier iets eet dat zijn lichaam niet goed kan verwerken, komt er een stofje vrij genaamd histamine. Dit kan leiden tot de klachten die we eerder hebben genoemd. De meeste voedselallergieën komen door bepaalde eiwitten in het voedsel dat de huisdieren eten.

Wat veroorzaakt voedselallergieën en hoe kunnen we ze behandelen?

Elk huisdier kan een voedselallergie krijgen, ongeacht het ras of geslacht, en op elke leeftijd. Er zijn verschillende manieren om voedselallergieën te behandelen, maar twee veelgebruikte methoden zijn speciaal voedsel zonder allergenen en voedsel met weinig allergenen.

Het verschil tussen voedsel zonder allergenen en voedsel met weinig allergenen

Voedsel zonder allergenen bevat speciaal bewerkte eiwitten, terwijl voedsel met weinig allergenen gemaakt is van speciaal geselecteerde ingrediënten. Bij Natural Greatness geloven we in een natuurlijk en evenwichtig dieet voor honden en katten met natuurlijke ingrediënten.

Hoe we bij Natural Greatness met voedselallergieën omgaan

We kiezen voor nieuwe soorten eiwitten, zoals konijn, kangoeroe, rendier of Angus-rundvlees. We bewerken onze eiwitten niet op een manier die de kwaliteit en smaak zou verminderen. Onze recepten met weinig allergenen zijn de meest natuurlijke manier om voedselallergieën bij honden en katten te voorkomen.

Conclusie

Allergieen bij je huisdier zijn vervelend, maar ook redelijk simpel op te lossen. Dat begint meestal bij goede voeding. Bij Natuurlijke Dierenwinkel kiezen we voor hoogwaardige eiwitten uit natuurlijke ingrediënten die weinig allergische reacties veroorzaken, zoals de voeding van Natural Greatness. We hebben ook speciale recepten voor honden en katten die niet tegen bepaalde voedingsstoffen kunnen.

Benieuwd naar de beste opties voor jouw huisdier? Bekijk de producten in de webshop van Natural Greatness voor honden en hier voor katten.