Header Natuurlijke Dierenwinkel.nl (400 x 150 px) (1)

Honden en de zomer: Zorg goed voor je trouwe metgezel!

Pas op voor de hitte en verminder de fysieke activiteit!

De zomermaanden brengen vaak hoge temperaturen met zich mee, en dit dwingt ons om voorzorgsmaatregelen te nemen als het gaat om onze harige vrienden. Een van de belangrijkste dingen die we kunnen doen, is de fysieke activiteit van honden verminderen tijdens de heetste uren van de dag. Dit helpt oververhitting te voorkomen en zorgt ervoor dat ze comfortabel blijven, zelfs in de zinderende hitte.

Let op de calorie-inname van je hond

Het is normaal dat honden in de zomer minder eetlust hebben. Daarom moeten we erop letten dat hun dagelijkse calorie-inname niet te veel afneemt. Hoewel hun eetlust kan verminderen, is het belangrijk om voedsel aan te bieden dat hun gezondheid op de lange termijn ondersteunt. Denk aan voeding die rijk is aan voedingsstoffen en die specifiek is afgestemd op de behoeften van je hond.

Hydratatie is essentieel

Tijdens de warme maanden hebben honden veel water nodig om gehydrateerd te blijven. Het is verleidelijk om te denken dat het aanbieden van voedsel dat hun dorst lest gunstig kan zijn, maar we moeten voorzichtig zijn met welke voedingsmiddelen we aanbieden. Sommige voedingsmiddelen kunnen giftig zijn voor onze trouwe metgezellen. Zorg er altijd voor dat er voldoende vers water beschikbaar is en raadpleeg indien nodig een dierenarts voor advies over hydratatie en voeding.

Vermijd schadelijke traktaties

Industrieel gemaakte ijsjes en desserts kunnen verleidelijk zijn om je hond te verwennen, vooral op warme zomerdagen. Echter, deze traktaties bevatten vaak een hoog percentage suiker, kleurstoffen en kunstmatige smaakstoffen die niet gunstig zijn voor de gezondheid van je hond. Het is beter om zelfgemaakt ijs te maken met natuurlijke ingrediënten zoals watermeloen, meloen, aardbeien of frambozen. Je kunt ook vertrouwen op functionele hondensnacks gemaakt van hoogwaardige en natuurlijke ingrediënten.

Gevaarlijke voedingsmiddelen die je moet vermijden

Sommige voedingsmiddelen kunnen schadelijk zijn voor honden, vooral tijdens de zomer. Het is belangrijk om deze te vermijden om de gezondheid van je hond te beschermen. Voedingsmiddelen zoals koffie, thee en chocolade bevatten stoffen zoals cafeïne en theobromine die schadelijk kunnen zijn voor honden. Bovendien kunnen fruitsoorten zoals kersen met pitten, avocado’s, druiven en rozijnen ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. Wees altijd voorzichtig bij het kiezen van voedsel voor je hond en zorg ervoor dat het veilig en geschikt is voor consumptie.

Geniet van veilig seizoensfruit

Gelukkig zijn er veel fruitsoorten die veilig zijn voor honden om van te genieten tijdens de zomer. Denk aan rijpe, schone vruchten zonder pitten of zaden. Fruit zoals watermeloen, meloen, aardbeien en frambozen zijn goede keuzes. Zorg ervoor dat je fruitsoorten vermijdt die schadelijk kunnen zijn, zoals kersen met pitten en avocado’s. Wees verstandig bij het kiezen van fruit voor je hond en geef ze alleen wat veilig en gezond is.

Veiligheid gaat boven alles

Onze harige vrienden zijn kostbaar, en het is onze verantwoordelijkheid om voor hun welzijn te zorgen, vooral tijdens de zomermaanden. Houd altijd rekening met de behoeften van je hond, vermijd schadelijke voedingsmiddelen en bied ze voeding en traktaties aan die hun gezondheid op de lange termijn ondersteunen. Geniet samen van een geweldige zomer en zorg ervoor dat je hond veilig en gelukkig is!