Kittens: waar moet je allemaal rekening mee houden

 

Hoe schattig en onweerstaanbaar zijn ze wel niet! Jawel, we hebben het hier over die kleine fluffy miauwende kittens. Ben jij van plan om er hier eentje van in huis te nemen? Superleuk een huisdier erbij, maar bedenk wel wat je in huis haalt. Lees: uiteraard naast alle gezelligheid en liefde van zo’n beestje, ook een grote aanpassing in het dagelijkse leven. Kies bewust en laat andere huisgenoten ook achter deze beslissing staan. Zorgen voor een huisdier doe je tenslotte met z’n allen.

Welk ras dan?

Katten zijn erg populair als huisdier. Ze komen in veel soorten en maten. Bedenk goed wat voor soort kat zou passen in jouw thuissituatie. Elke ras heeft weer zo zijn eigen kenmerken. En dan nog is het afwachten welk karakter hij of zij heeft. Eén ding staat vast: katten hebben een sterke eigen wil, zijn erg eigengereid. Maar dat is ook weer zo leuk aan ze (trust me).

Kitten behaviour

Het zal je niet verbazen dat kittens erg speels zijn. En dan ook echt speels in de zin dat ze jouw geliefde spullen kapot kunnen maken. Maak je huis zoveel mogelijk kitten-proof! Oftewel haal een krabpaal in huis en een hele zooi aan speeltjes om ze bezig en fit te houden. En geloof me, ze hebben een bom met energie!

Kattenbak-training

Zie jij je kitten hurken, zet hem of haar dan gauw op de kattenbak. Stap 1 van de kattenbaktraining. Stap 2 na het wakker worden en na elke maaltijd zet je hem of haar op de kattenbak. Snuffelen of krabben kan ook een teken zijn van hoge nood. Wees alert, anders zit jij met de gebakken peren.Een plasje zit in een klein hoekje (!).

Kitten-food

Een kitten heeft maar een klein maagje en heeft daarom meerdere kleine maaltijden per dag nodig.
Gebruik uitsluitend hoogwaardig voer voor kittens. Het Kitten Pack van Natural Greatness biedt hierin uitkomst. Dit is ultra premium 100% natuurlijke kittenvoeding, hypo-allergeen en bevat geen tarwe of maïs. De zorgvuldig geselecteerde natuurlijke ingrediënten zorgen voor een gezonde groei, glanzende vacht en vitaliteit voor jouw ukkie. Only the best for your animal-bestie!

Dierenarts-afspraak 1

Kittens moeten beschermd worden tegen infecties zoals niesziekte of de kattenziekte. Plan die eerste afspraak maar in! Vaccinaties daartegen moeten vanaf week 8 door de dierenarts worden gegeven. De herhaling daarvan staat in week 12 op de planning. Na de laatste vaccinatie is het aan te raden om je kitten nog een dag of 10 binnen te houden en afgezonderd te houden van andere katten. Zielig? Welnee, dit is ècht voor hun eigen bestwil.

Dierenarts-afspraak 2

Deze afspraak heeft wel wat meer voeten in de aarde. Vanaf 5 maanden zal jouw kitten-kat of kitten-kater gecastreerd moeten worden. Dit om ongewenste kittens te voorkomen. Katers zullen hiermee minder gaan sproeien in huis. Wel zo fijn lijkt mij. Ook help je hiermee het overschot aan katten in de asiels terug te brengen. JEEJ! Voor iedereen een win-win situatie.

Beestjes, nee!

Vanaf 3 tot 4 weken zul je je kitten moeten behandelen tegen spoel-en lintwormen. En ook zul je maatregelen moeten treffen tegen vlooien. Oormijt is ook een beestje die je niet in je oor van je kitten wil hebben. Gelukkig weet de dierenarts jou hierin te adviseren welk middel het beste te gebruiken. Go beat these dirty critters!

Gaat jouw kitten-hart na het lezen van deze informatie nog steeds als een malle tekeer? Heel goed!
Dan kun jij gedag gaan zeggen tegen jouw kitten😊 Maak dus maar gauw een lekker plekje voor de nieuwe huisgenoot! En heb geduld, kittens worden ook wijzer met de jaren😹

Nog geen idee waar alles in te kopen? Check natuurlijkedierenwinkel.nl voor alle benodigdheden!
Van kattenmand tot krabpaal, van kattenspeeltjes tot ultra premium kwaliteits kittenvoeding. You name it 👉 www.natuurlijkedierenwinkel.nl/webshop

 

Geen reactie's

Geef een reactie