Koelte gezocht voor hond of kat(er)

 

Deze zomermaanden hebben we het wel getroffen. Alweer de 2e hittegolf van dit jaar is aan de gang.
Voor de een echt een traktatie, voor de ander niet echt gewenst. Net zoals mensen kan het ene dier er beter tegen als het andere dier. Hoe zorg jij ervoor dat je kat(er) of hond het zo aangenaam mogelijk heeft in deze hitte? Oftewel koelte gezocht voor hond of kat(er)! 

Tips voor je hond

#1 Zoek de schaduw op

#2Maak korte wandelingen

#3 Zet een zwembad neer

#4 Vries snacks in voor extra verkoeling

#5 Vermijd asfaltwegen

Oververhitting

Bij oververhitting bij een hond veranderen de eiwitten van vorm. Het bloed wordt dan stroperig en kan minder goed worden rondgepompt. Als je vermoedens hebt dat je hond oververhit is geraakt, moet je hem direct langs de dierenarts brengen. Behalve afkoeling door een duik in een zwembad kan het afkoelen van de pootjes met wat water (geen ijswater, dat vernauwt de bloedvaten) ook al helpen.

Tip voor je kuitenkat(er)

De hete zon kan voor buitenkatten zorgen voor verbranding. Ze kunnen zelfs huidkanker oplopen. Witte katten die veel buiten komen, kunnen zelfs op de oor-en neusrand huidkanker oplopen.

De binnenkat lijkt nergens last van te hebben. Ze gaan zelfs het liefst tussen het raam en het gordijn liggen slapen. Natuurlijk moet je nog steeds opletten, want als je kat(er) heel slap wordt en zijn tong uit zijn bek laat hangen, dan is het raadzaam om de huisarts te bellen.

Airconditioning

Heb je airconditioning in huis of ventilatoren? Heerlijk natuurlijk, òòk voor jouw hond of kat(er).
Maar let er wel op dat hij niet direct gericht is op jouw huisdier, zij houden er ook niet van als ze op de tocht zitten. Je kunt het beste de airconditioning of ventilator op de hete lucht bij het plafond zetten, zodat de koele lucht naar beneden zakt.

Water drinken

Water is natuurlijk onontbeerlijk, voor jouw kat(er) biedt een waterfonteintje uitkomst. Door het stromende water zal hij/zij zich extra aangetrokken voelen om zijn/haar dorst te lessen. Tijdens het wandelen met jouw viervoeter is tussentijds drinken met dit weer niet meer dan normaal. Speciale drinkflessen (zoals de Aquadog Drinkfles) zijn eenvoudig mee te nemen. Ook de Aqua Coolkeeper-matten van Pacific Blue zorgen voor een heerlijke verkoeling. Laten we jouw hond of kat het zo aangenaam mogelijk maken. Bekijk deze en al onze andere verkoelende artikelen (nu in de aanbieding) in onze webshop👉https://www.natuurlijkedierenwinkel.nl

 

Geen reactie's

Geef een reactie